Har du problemer med at sove, så er det særlig vigtigt, at du skaber nogle gode rutiner omkring din søvn. Undgå telefon, iPad o.lign. i soveværelset – bruger du vækkeuret på din telefon, så sæt telefonen på fly-mode. Så undgår du forstyrrelser og lukker af for radiobølgerne til din telefon imens du sover.

Undgå at holde dig vågen om aftenen med kaffe og sukker, drik ikke kaffe efter kl. 16. Hils trætheden velkommen og drik en beroligende kop te inden sengetid, som fx Pukka’s Night Time, spis græskarkerner som snack, de støtter produktionen af søvnhormonet melatonin. Læs en bog i stedet for at se fjernsyn og gå i seng, når du er træt.

Brug din krop i løbet af dagen

Brug dagen aktivt med motion og frisk luft og giv kroppen sunde energiboost med fx friskpresset grønsagsjuice og nødder i stedet for kaffe og kage, når du løber tør for energi i løbet af dagen. Brug din krop og hjerne godt i løbet af dagen, så den er træt og har godt med næring til at restituere i løbet af natten.

Har du vedvarende problemer med at falde i søvn, så har vi mange naturlige præparater i Sund og Rask, som kan hjælpe på nattesøvnen. Måske er rolin*at med baldrian og humle inden sengetid det der skal til, for at du falder i søvn om aftenen. Er du tvivl, så kik ned eller kontakt os.

Har du problemer med at koble fra og slappe af til natten, kan yoga og afspænding ofte hjælpe. Det bedste er at modtage kyndig undervisning, men du kan også gå i gang selv med guidet afspænding. Vi kan varmt anbefale Oplev Yoga Nidra vejledt af Swami Janakananda. Kan købes på cd i Sund og Rask eller på yoga.dk og downloades i iTunes.