Sund uden slankekur

Sund uden slankekur – drop vægten og mærk efter, om du lever sundt nok

Sund uden slankekur – det er faktisk muligt. Måske appellerer et nytårsforsæt og damebladenes gode råd om slankekure til at vi lader vægten bestemme, om vi lever sundt nok. Men drop slankekure, målebånd og kalorietæller. Det er demotiverende i længden og faktisk ikke særlig relevant, når vi taler sundhed.

Sund uden slankekur

Man kan sagtens være sund uden slankekur og heldigvis begynder de anorektiske kropsidealer at falme og rødbedefrikadeller, fiskeolie og grønkål er ikke længere et prædikat på de fodformede helse-folk. Det er blevet hipt at leve sundt, men er det for udseendets, Instagrams eller den positive selvopfattelses skyld, at du smykker dig med en sund livsstil? Eller er det fordi du skænker din krop og dit helbred en kærlig tanke og har besluttet dig for at leve længe og godt, at du passer på dig selv? Ved du egentlig, hvor meget du selv er herre over, blot ved at vælge, hvad du putter i munden?

Spis skavankerne væk

At være sund uden slankekur handler om at slippe af med hyppige hovedpiner, tilbagevendende influenzaer, sove bedre om natten og føle dig mindre stresset om dagen. Livsstilen hænger tæt sammen med den form for små-skavanker, som mange af os bare lever med og holder på afstand med kaffe eller panodiler – indtil weekenden kommer, hvor man virkelig får sovet igennem.  Tænk hvis du valgte at spise kål og broccoli, fordi du havde fundet nogle retter, som smager supergodt og faktisk havde mest lyst til.

På den lange bane vil du opdage, hvilken forskel det gør for dit energiniveau, din hud og dine sygedage at være sund uden slankekur.

Mange mennesker, især kvinder, lider af migræne og enten lever med det eller tager en del smertestillende for at kunne fungere. Der forskes en del i årsagerne til migræne, og på Anette Harbech Olesens blog kan du læse en artikel om studier, der forbinder migræne med tarmfloraen. Hun skriver også om fødevarer, der kan trigge migræne.

Læs artikel om migræne af Anette Harbech Olesen

Søs Wollesen er læge, og hun er aktiv på Facebook med siden Kombilægen. Her skriver hun om migræne der bl.a. ofte opleves af kvinder der nærmer sig overgangsalderen. Søs Wollesen beskriver en kost, som hun anbefaler at følge, hvis man lider af migræne og fødevarer, som man bør være på vagt over for.

Læs indlæg på Facebook af Søs Wollesen om migræne

Har du en tendens til at blive ofte syg, så kan det måske betale sig gøre en ekstra indsats for at holde dit immunforsvar i fuld form. Helt grundlæggende holder du dit immunforsvar sundt ved at følge en sund livsstil.

Vi har samlet 10 skridt mod en sundere livsstil. Der er ingen måleskeer eller beregninger, ingen strafpoint eller forbudte fødevarer. Enkle råd, som du tilpasse din livsstil og mærker efter, hvornår de giver dig et bedre velbefindende.

Læs mere om de 10 skridt mod en sundere livsstil

Synes du at du lever sundt og får motioneret, sovet og stresset af, men går du stadig skranter, så skal der måske mere til. Vi har samlet nogle gode råd med kosttilskud, som bidrager til at velfungerende immunsystem og nogle naturlægemidler, som kan tage en sygdommen i opløbet.

Læs mere om hvordan du styrker dit immunforsvar

Har du lyst til mere inspiration til at leve sundere, kan vi varmt anbefale Anette Harbech Olesen. Hun har bloggen madforlivet.com med spændende artikler og lækre opskrifter, og så har hun skrevet bogen Syv Sunde Skridt, som giver dig en masse nyttig viden, tips opskrifter til at leve sundere.

Køb bogen Syv Sunde Skridt

Juice og smoothies er en god måde at få masser af grønsager. Mads Bo er den kendte juicemaster, som ikke bare udvikler opskrifter på lækre grønsagsjuicer og smoothies til voksne og børn men også arbejder med en solid viden i bagagen. Han har skrevet flere bøger om juice og smoothies med grønsager, som vi varmt kan anbefale.

Køb bogen High on Smoothies

Annette Harbech Olsen har et hav af lækre opskrifter på sin blog Mad for livet og så har hun skrevet en rigtig god bog Syv Sunde Skridt, som faktisk gør det nemt og indbydende at starte en sundere livsstil.

Læs mere af Anette Harbech Olesen på mad for livet

Køb bogen Syv Sunde Skridt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *