Energi om vinteren

Træthed om vinteren

Træthed om vinteren er noget mange oplever. Så snart vi er gået over til vintertid, oplever mange at manglen på overskud melder sig måske efterfulgt at en række forkølelser og omgange af influenza. For nogle skyldes det manglen på dagslys – måske kombineret med mindre motion og friske grønsager.

Der kan være mange årsager til, at man føler sig mere træt, når vinteren nærmer sig. Nogle rammes konstant af virus og føler sig trætte, når immunforsvaret arbejder på, at få kroppen på højkant igen. Andre påvirkes af manglen på dagslys og føler sig aldrig helt friske om dagen og sover måske heller ikke helt godt om natten. Og så er der dem, der går i arbejdsmode og giver den en ekstra tand på arbejdet.

Energiniveauet og vitamintilskud

Føler du dig træt, så se om du kan nærme dig årsagen. Et godt vitamin tilskud kan måske hjælpe dig, hvis du ikke får så mange friske grønsager på denne årstid. Spektro fra Solaray er gode multivitamin- og mineraltilskud som er blandet med urter for en bedre optagelse. Har du brug for et tilskud med ekstra høje doser af især B-vitaminerne, som har betydning for vores energiomsætning, så er Spektro2 et godt bud.

Men det kan også være nogle specifikke vitamintilskud du har behov for.

Er du ikke helt sikker på, hvor årsagen ligger, kan All Energy fra Solaray være et godt sted at starte. Det er en multivitamin tablet tilsat urter, bl.a. russisk rod og schisandra, som giver energi, og Rosenrod, som øger den fysiske ydeevne.
Køb All Energy her

B-vitaminer er vigtige for vores energiomsætning, og presser man sig selv hårdt og føler man sig træt, så kan det være en god ide at tage et tilskud af B-vitaminer.
Køb Mega-B-Stress her

Er det mørket og vinteren der tynger dig, så er det måske lysterapi, der skal til.
Læs mere om vinterdepression her

Forkølelse og immunforsvar

Træthed om vinteren er også almindeligt, hvis du altid er en af de første, der rammes, når influenzasæsonen sætter ind. I det tilfælde kunne du måske have gavn af ekstra vitamin D og C, og gerne også Selen som alle er vigtige for et normalt fungerende immunforsvar. Du kan også sætte ind med Echinacea dråber, når folk omkring dig begynder at melde sig syge. Den virker nemlig både forebyggende og tager mildere forkølelsesymptomer.

Du kan læse mere om immunforsvaret her

Er du i tvivl om, hvad du har brug for, så kom forbi Sund og Rask på Gl. Kongevej Apotek og tal med Stine. Hun er uddannet Helsevejleder og er under uddannelse til Heilpraktiker (tysk lægeeksamineret naturmediciner) og står til rådighed alle onsdage på Gl. Kongevej Apotek, Gl. Kongevej 76.

På Apoteket Frederiksberg Centret kan du møde Stine hver torsdag eller spørge efter Maj, som er uddannet Farmakonom med flere års erfaring fra helsekostbranchen. Maj finder du på Apoteket Frederiksberg Centret mandag, tirsdag og fredag.

Du er også altid velkommen til at kontakte os her på chatten eller skrive til [email protected], så kan vi enten ringe dig op og vejlede dig over telefonen eller aftale møde på et af apotekerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *